Congresagenda

Wij verwijzen naar de congresagenda van de NIV, u kunt selecteren op ‘Ouderengeneeskunde’ 


 

Wetenschapsdag 23 november 2023

Deze dag wordt georganiseerd door de gezamenlijke wetenschapscommissie van de kerngroep ouderengeneeskunde van de NIV en de NVKG. Wetenschappelijk onderzoek bij ouderen is belangrijk om kennis te verkrijgen en richtlijnen te kunnen onderbouwen. Dit is nodig om de groeiende groep oudere patiënten nu en in de toekomst de best passende zorg te kunnen bieden. Op de wetenschapsdag is er aandacht voor onderzoek zowel vanuit de ouderengeneeskunde/ klinische geriatrie, als ook door collega medisch specialisten vanuit andere vakgebieden.

Datum: donderdag 23 november 2023
Tijd: 09:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 09:15 uur) 
Locatie: Postillion Hotel in Bunnik

Klik hier voor het programma.

In de ochtend zullen we een hematologisch thema belichten waar o.a. dr. Caludia Stege, Febe Smits en dr. Ilse Kuipers de behandeling van multiple myeloom bij de oudere kwetsbare patiënt zullen belichten alsook de casus gericht uiteen zullen zetten hoe zij de geriatrische screening verrichten voor start van (intensieve) CAR-T behandelingen.

De ochtend zal worden afgesloten door de abstract presentaties.

In de middag zal prof. dr. Eric van Excel starten met het belichten van een groeiende groep oudere mensen met een depressie, de mogelijke behandelingen en ook de sociaal/ economische impact van dit probleem. Daarna worden we door o.a. dr. Caroline Benraad meegenomen in de complexiteit van geriatrische syndromen en multimorbiditeit in de oudere patiënt met een psychiatrische aandoening.

De dag wordt feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste gepresenteerde abstract en de borrel.

De kosten voor deelname bedragen voor specialisten €140,00 en voor AIOS €110,00

Inschrijven voor leden

Inschrijven voor niet leden

Inschrijven is mogelijk tot 16 november a.s.

5 punten accreditatie verleend door: NIV en NVKG.